Malaca House / Mario Martins Atelier

first_imgSave this picture!© Fernando Guerra | FG + SG+ 30 Share “COPY” Architects: Mario Martins Atelier Year Completion year of this architecture project 2013 Malaca House / Mario Martins Atelier CopyAbout this officeMário Martins AtelierOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLagosFernando GuerraFG+SGPortugalPublished on September 12, 2014Cite: “Malaca House / Mario Martins Atelier” [Casa da Malaca / Mario Martins Atelier] 12 Sep 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeArmchairsAndreu WorldGrand Raglan – Lounge ChairSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesPlantingSikaGreen RoofsStonesCosentinoSilestone Surfaces – Ethereal CollectionMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 8″Panels / Prefabricated AssembliesFranken-SchotterFacade Panels – Dietfurt LimestoneWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWoodGustafsWood Cladding in St. Erik Eye HospitalLightsKKDCLighting – Groove FLEXMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Fernando Guerra | FG + SG Portugal “COPY” Year:  2013 Malaca House / Mario Martins AtelierSave this projectSaveMalaca House / Mario Martins Atelier ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/544390/malaca-house-mario-martins-atelier Clipboard Photographs Save this picture!© Fernando Guerra | FG + SGText description provided by the architects. The design of this new house was based on a pre-existing, somewhat uninteresting construction which was not fit for habitation, although it did have interesting stone walls.Save this picture!© Fernando Guerra | FG + SGRecommended ProductsWoodTechnowoodPergola SystemsDoorsJansenDoors – Folding and SlidingDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82DoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineThe main floor of the house sits on a stone wall, on the upper part of the land.  This has three bedrooms and an office which is reached through a generously lit corridor.Save this picture!Second Floor PlanA lower space rises naturally from the natural characteristics of the physical support, “sandwiched” by the stone wall, where there is the main entrance to a full-height area, with a living room next to an open kitchen.  This communal area opens out to a glass wall that goes down to the ground with a view of the countryside, which still has a rural atmosphere.Save this picture!© Fernando Guerra | FG + SGThe house has been redesigned with a contemporary language, but using a scale, forms, elements and materials present in the local architecture.  The intention is primarily to reach a compromise between the vernacular architecture and a modern design, which is simple with a quiet presence and where the natural vegetation, of almond and carob trees typical of the Algarve countryside, predominates.Save this picture!© Fernando Guerra | FG + SGAnd so the forms are discreet and the materials are natural:  the stone on the walls and all the floors, the visible concrete and the white walls that reflect the intense and constant Algarve sun.Save this picture!© Fernando Guerra | FG + SGProject gallerySee allShow lessAD Interviews: Will Bruder / Will Bruder ArchitectsInterviewsMola Structural Kit: A New Way to Learn About StructuresArchitecture News Share Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/544390/malaca-house-mario-martins-atelier Clipboard CopyHouses•Lagos, Portugal Houses ArchDaily Projectslast_img read more