Viewpoint House

first_imgSave this picture!Courtesy of 2.8x Arquitectos+ 18 Share CopyAbout this office2.8x arquitectosOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLimaHousesPeruPublished on July 05, 2012Cite: “Viewpoint House” 05 Jul 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Viewpoint House / 2.8x arquitectos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily 2011 Viewpoint House Viewpoint HouseSave this projectSaveViewpoint House Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/251405/viewpoint-house-2-8x-arquitectos Clipboard Photographs CopyHouses•Lima, Peru “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/251405/viewpoint-house-2-8x-arquitectos Clipboard Photographs:  Courtesy of 2.8x ArquitectosText description provided by the architects. This project, to be developed in a residential neighborhood in the east area of the city of Lima, belongs to a particular client. The challenge: meet all the requirements of the owner in an irregular piece of land on a hill with steep slopes. The location of the land and the view you have from it towards part of the city, would be decisive for the project.Save this picture!Courtesy of 2.8x ArquitectosRecommended ProductsWindowsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Unit-Glaze SystemWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 82 ADThe main goal of the client, an old lady, was to start a new stage in her life, full of novelty and modernism. The project had to fulfill this need and at the same time guarantee the comfort in her everyday life.Save this picture!Courtesy of 2.8x ArquitectosThe architectural idea was to generate a modern, transparent and minimalist volume with plenty of light, and with certain concepts of the modern architectural movement of the 30´s. To solve the problem of the steep slopes, the main entrance and 75% of the whole project, were situated in a medium point of the land. The entrance bridge, the social area, the main bedroom and the service area are located at this point, while the garage and the storage rooms in a lower level. On top, a second floor has a complete bedroom for guests ready to receive members of the family who live abroad.Save this picture!Courtesy of 2.8x ArquitectosThe project is composed by two contrasting volumes. One completely transparent for the social area, where glass and metal are predominant with a clean view over the city. A second hermetic volume for the private area, where stone and concrete are predominant. The hermetic volume rests on the rock in a strong way creating a sense of firmness that makes the transparent volume float freely sticking out from the hard rocky surrounding. Considering that all the houses are placed against the hills, and with the idea of profiting from the excellent view, a garden terrace was planned on the roof on top of the social area, completing in this way the second floor that corresponds to the bedroom for guests.Save this picture!Courtesy of 2.8x ArquitectosIn the same open space of the social area we have an integrated kitchen which responds to the importance the client gives to its use. The vinyl black floor integrates the spaces  creating a chromatic continuity in a range of whites, grays and blacks on which the whole project is developed. The red color in the front door and the kitchen counter, as well as the balcony that projects from the stone front, give personality to the house.Save this picture!PlanThe results are a house with personality,that respects the surroundings and the city. A house that could stand on an irregular piece of land and could accomplish the requirements of comfort of the owner.Project gallerySee allShow lessAudemars Piguet’s Royal Oak 40th Anniversary Exhibition / Situ FabricationArticlesDaegu Gosan Public Library CompetitionArticles Share Area:  800 m² Area:  800 m² Year Completion year of this architecture project Year:  Projects Peru Year:  Architects: 2.8x arquitectos Area Area of this architecture project “COPY” 2011last_img read more