Tack Barn / Faulkner Architects

first_img Area:  1418 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Joe Fletcher, Hammond and Company, Concept Lighting Lab, Faulkner Architects Manufacturers Brands with products used in this architecture project ArchDaily Architects: Faulkner Architects Area Area of this architecture project Tack Barn / Faulkner Architects Save this picture!© Joe Fletcher+ 23Curated by Paula Pintos Share CLL. Concept Lighting Lab ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/948827/tack-barn-faulkner-architects Clipboard 2017 Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/948827/tack-barn-faulkner-architects Clipboard United States Tack Barn / Faulkner ArchitectsSave this projectSaveTack Barn / Faulkner Architects Geotechnical Engineer: Structural Engineer: Michael Boucher Landscape Architecture CopyHouses, Adaptive Reuse•Sonoma, United States CopyAbout this officeFaulkner ArchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentAdaptive reuseSonomaOn FacebookUnited StatesPublished on October 02, 2020Cite: “Tack Barn / Faulkner Architects” 02 Oct 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Manufacturers: 12th Avenue Iron, Rohl, Duravit, Dynamic Steel Arte, Shaws of Darwen, Smeg Hammond and Company NV5 “COPY” CFBR Structural Group Lighting: Lea & Braze Engineering Projects Civil Engineer: “COPY” Contractor: Houses Landscape: Photographs Architecture:Faulkner ArchitectsMechanical / Electrical Engineer:Sugarpine EngineeringCity:SonomaCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Hammond and CompanyRecommended ProductsMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalText description provided by the architects. In the early 1900s, writer Jack London made his permanent home in Glen Ellen, California, a less populated part of the California wine country 50 miles north of San Francisco. Drawn by the land, London believed in the redemptive qualities of rural life. As the first step in creating a similar kind of retreat in Glen Ellen for themselves, a San Francisco family and repeat client asked us to reclaim a 1950s tack barn as living space. The family wanted to stay in the barn on weekends in order to get the lay off the land for future planning and construction. Save this picture!© Joe FletcherThe original tack barn consisted of a single interior tool- and workspace with a crushed gravel floor, upper-level sleeping attic, and a lean-to shed roof for horses. The program called for a minimal living space provided for cooking, sleeping for four, and toilet/shower. Local rules limited the maximum allowable size for an accessory structure to 840 square feet, which constrained the amount of conditioned space possible. We removed the attic and added a recessed exterior covered access and unconditioned sleeping porch, resulting in a useable area of 1,565 square feet with a conditioned area of 839 square feet.  Save this picture!© Hammond and CompanyWe kept the original wood-frame structure and left it unfinished, retaining the visible history and smell of the old Douglas Fir. An insulated locally reclaimed 2×8 redwood rain screen was fitted to the exterior. The spaced boards continue at the entry and sleeping porch spaces. Additional wood framing consists of reclaimed Douglas Fir salvaged from the original construction.Save this picture!© Joe FletcherThe living space is heated with a new radiant concrete slab and is not mechanically cooled. A 10,000 BTU propane-fired boiler provides heat (seldom needed) and domestic hot water. The screened porch is unheated and serves to ventilate the living space with prevailing southwest winds through a shutter-fitted double-hung steel window that provides the cook’s sink with a traditional aspect facing the valley.  Save this picture!© Hammond and CompanySave this picture!Floor plan – ActualSave this picture!© Concept Lighting LabThe reuse of an old barn to house people on weekend getaways from urban life presents a potential conflict in identity for the built form. However, uses change over time. The intention here was to maintain this barn’s familiar appearance in the neighborhood while allowing the signs of human inhabitation to be subtle but evident. Save this picture!© Hammond and CompanyProject gallerySee allShow lessHouse Katz / Gregory Katz ArchitectureSelected ProjectsOpen Call: Architecture Through Re-purposeStudent Competitions Sharelast_img read more