Shift House / APOLLO Architects & Associates

first_img “COPY” 2010 Projects Save this picture!© Masao Nishikawa+ 15 Share “COPY” CopyAbout this officeAPOLLO Architects & AssociatesOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesTokyoJapanPublished on January 17, 2011Cite: “Shift House / APOLLO Architects & Associates” 17 Jan 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardWindowsMitrexSolar WindowAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesBulbs / SpotsCocowebLighting – Compact Gallery White TracklightConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSealantsEffisusCrossing Perforations on RoofsWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea CosmosWood Boards / HPL PanelsInvestwoodValchromat Panels for Interior DesignWindowspanoramah!®ah! MotorisationHingesSaliceHinges – PactaDrawers / Filing Cabinets / ShelvesBeneStorage Partition – PORTS StorageMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/103510/shift-house-apollo-architects-associates Clipboard Photographs Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/103510/shift-house-apollo-architects-associates Clipboard Architects: APOLLO Architects & Associates Area Area of this architecture project Area:  257 m² Year Completion year of this architecture project Shift House / APOLLO Architects & Associates Japan ArchDaily Photographs:  Masao Nishikawa Text description provided by the architects. Surrounding the site in the outskirts of Tokyo is lush green and a slow-paced environment. The building was commissioned by a family composed of the husband who manages an insurance company, the wife who works as a patternmaker and their two children. It was planned as a SOHO, with a space for the yoga classes run by the wife added to the house.Save this picture!© Masao NishikawaRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20Enclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAThe distinguishing exterior consists of a wooden volume covered with a luminescent wall sitting on top of a base made of exposed concrete engrained with the texture of Japanese cedar. Save this picture!© Masao NishikawaIn sharp contrast to the exterior that is closed to the outside world, an inner courtyard pierces the center of the structure. With a hollow center, the house is easy walk around and allows for the presence of family members to be felt from anywhere. The symbolic tree in the courtyard plays a central role in sustaining the equilibrium of the architecture. Save this picture!© Masao NishikawaOn the ground floor, the living room and dining kitchen face each other across the courtyard while a sculptural staircase is positioned across the courtyard from the entrance. The staircase is symbolic in its presence and gives expansiveness to the spaces together with the courtyard. Save this picture!© Masao NishikawaOn the first floor, the multi-purpose room is used for yoga classes and for other activities, while small gardens are positioned around bedrooms providing light and openings. Save this picture!© Masao NishikawaIncorporating an open-air garden within it, the house makes it possible to fully enjoy the Japanese four seasons. The contrast between the external and the internal will help to keep a fresh mind in everyday life.Save this picture!© Masao NishikawaProject gallerySee allShow lessStay Down Champion, Stay Down / SPORTSArticlesBSA Headquarters / Höweler + Yoon ArchitectureArticles Share Year:  Shift House / APOLLO Architects & AssociatesSave this projectSaveShift House / APOLLO Architects & Associates CopyHouses•Tokyo, Japanlast_img read more