House in Takamatsu / : Yasunari Tsukada Design

first_img “COPY” photographs:  Stirling ElmendorfPhotographs:  Stirling Elmendorf + 19 Share Houses Japan House in Takamatsu / : Yasunari Tsukada Design 2012 CopyAbout this officeYasunari Tsukada designOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesJapanPublished on June 08, 2013Cite: “House in Takamatsu / : Yasunari Tsukada Design” 08 Jun 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ EffectPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceBricksEndicottBrick Facade at the Bruce Nesbitt African American Cultural CenterBathroom FurnitureBradley Corporation USAToilet Partition CubiclesSkylightsLAMILUXGlass Skylight F100 CircularLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenRailing / BalustradesSolarluxBalcony Glazing – SL 60eUrban ShadingPunto DesignPublic Architecture in Residential ComplexDoorsLinvisibileLinvisibile Products in Palazzo VolpiChairshorgenglarusUpholstered Chair – diva 5-154Wall / Ceiling LightsHE WilliamsLED Downlight – 4DR RoundMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  2012 Year:  Projects ArchDaily Architects: Yasunari Tsukada design Year Completion year of this architecture project Photographs “COPY” CopySave this picture!© Stirling ElmendorfRecommended ProductsPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – JacquardWoodAccoyaAccoya® CanalsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD23Text description provided by the architects. Our client was initially inclined to build a new house. After much consideration, however, he decided to partly renovate his three-storey family house, and use it as a residence for a two-generation family. Save this picture!Floor PlanThe client requested a home where he could feel the presence of his family throughout the building, while at the same time having the calm and relaxing sensation of being in a private room. By enveloping each room with a sloping ceiling to make use of the existing building, we wondered if we could create an ambiguously defined space that would feel as if it had been partitioned, while still maintaining a sense of coherence and unity.Save this picture!© Stirling ElmendorfThe components that make up each individual room are gate-like walls, which consist mainly of openings. The roof gradient and heights of the sash windows were determined in accordance with the original height of the living room, which was 2400mm. The heights of the walls also took their cue from this figure, and were set at 2400mm. Although it seems as if this height has been deployed with excessive frequency within the space, doing away with ceilings for the individual rooms while covering them with a single, sloping ceiling and installing windows at a number of positions along the walls allowed us to create a sort of landscape that presented a very different face to the familiar surroundings. Each space also contains two or more windows or openings, giving rise to a multilayered space with no sense of hierarchy within it.Save this picture!© Stirling ElmendorfThe renovation process involves thinking about how we can devise new spaces while respecting a given set of conditions imposed by the existing building, as well as the client’s requirements. The glass blocks from the large staircase and stairwell were transformed into a part of the living room and the reading space, while the innocuous reinforced concrete wall that originally supported the staircase was given a new lease of life as the wall that one notices most of all on a daily basis. For our client, this space helped to give things and objects new meanings, and became invested with new stories and narratives – a process that prompted him to rethink the possibilities of design through renovation. Project gallerySee allShow lessRafi Segal to Appear in Court Over National Library of IsraelArchitecture NewsSocial and Cultural Center in Novelda Av. – Elche / Julio Sagasta + Fuster ArquitectosSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/383566/house-in-takamatsu-yasunari-tsukada-design Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/383566/house-in-takamatsu-yasunari-tsukada-design Clipboard House in Takamatsu / : Yasunari Tsukada DesignSave this projectSaveHouse in Takamatsu / : Yasunari Tsukada DesignSave this picture!© Stirling ElmendorfHouses•Japanlast_img read more